Skip to footerSkip to content

23 jun. 2021

Praktijkdag voorbehouden en risicovolle handelingen - basis (Rotterdam)

Rotterdam
Training
10.00 - 17.00
Zorg

Wanneer je als verzorgende of verpleegkundige voorbehouden of risicovolle handelingen uitvoert heb je te maken met de wet BIG. Deze wet zegt dat je pas bevoegd bent om voorbehouden en risicovolle handelingen uit te voeren als je in deze handelingen deskundig en bekwaam bent. Iedere verzorgende en verpleegkundige moet dit kunnen aantonen en is daar zelf verantwoordelijk voor.   Om jou de mogelijkheid te bieden je deskundigheid en bekwaamheid in de verschillende voorbehouden en risicovolle handelingen weer up to date te hebben bieden we je een praktijkbijeenkomst aan waarin je samen met collega’s de meest voorkomende handelingen opfrist en behandelt en waarin onder supervisie van de trainster de handelingen middels intercollegiale toetsing en op basis van de Vilans protocollen worden getoetst.  

Programma

  Injecteren subcutaan, intramusculair en insuline met insulinepen;

  Bloedglucose meten

  Katheteriseren man en vrouw

  Suprapubische katheter verzorgen en verwisselen

  Blaasspoelen

  Neus-maagsonde inbrengen en verwijderen

  PEG-sonde verzorgen en verwisselen

Workshop

Voorafgaand aan de praktijkbijeenkomst bieden we je de kans om je deskundigheid van de verschillende handelingen op te frissen en te toetsen. Je krijgt daarom twee jaar lang toegang tot een aantal e-learningmodules. Dit geeft je de kans om ook na de praktijkbijeenkomst de theorie nog eens rustig door te nemen. LET OP: deze training is bedoeld voor:

  Gediplomeerd verzorgenden (niveau 3 of 3IG)

  Verpleegkundigen

  Wijkverpleegkundigen

Geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&VN  

Resultaten

  Je kan met meer zelfvertrouwen aan de slag met de meest voorkomende verpleegtechnische handelingen;

  Je leert en wordt gestimuleerd om collega’s aan te spreken en te beoordelen op de eigen verantwoordelijkheid in de uitvoer van hun handelingen;

  Je kan met de behaalde V&VN geaccrediteerde bijscholingscertificaten aantonen dat je de getoetste vaardigheden voldoende beheerst.

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.