Skip to footerSkip to content

15 jun. 2021

Ondermijning: leren signaleren

Virtueel
Training
10.00 - 17.00
Overheid

Deze training richt zich op de signaleringsfunctie van professionals. Professionals die in hun dagelijkse praktijk verschillende vormen van ondermijning en georganiseerde criminaliteit tegenkomen. In wijken bij de kwetsbare gezinnen en huishoudens die onvoldoende weerbaar zijn tegen intimidatie en misbruik door criminelen.    

Programma

Hoe signaleer je ondermijning en wat doe je vervolgens met je signaal? Wat kun je in je dagelijkse praktijk bijdragen aan de bestrijding van deze actuele sociaal maatschappelijke problematiek?   Hoe ga je om met dilemma’s op het gebied van privacy en de vertrouwensrelatie met je cliënten en collega’s? Hoe werk je samen met partners uit het sociale veiligheidsdomein op het gebied van ondermijning?

Workshop

De training is gebaseerd op de 3 V’s : Veiligheid, Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Aan de hand van concrete praktijkcases oefen je met simulaties en moreel beraad. De training wordt gegeven door bevlogen experts uit de praktijk van het (sociaal) veiligheidsdomein.

Resultaten

Je bent in staat om signalen van ondermijning te (h)erkennen en hier in je dagelijkse praktijk op professionele wijze mee om te gaan. Je hebt concrete handvatten om jouw bijdrage te leveren aan de bestrijding van ondermijning. Je bent in staat om het thema bespreekbaar te maken met je leidinggevende, cliënten binnen de gezinnen en huishoudens waar je actief bent, alsmede binnen je team en samenwerkingsverbanden binnen de gemeente.

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.