Skip to footerSkip to content
Mijn Maandag
  Menu
  Naar Evenementen

  31 jul. 2022

  Basiskennis Bouwbesluit

  Den Haag
  Training
  10:00 - 17:00
  Overheid

  Deze training vindt plaats bij voldoende deelname op een nader te bepalen datum. Als jij je voor deze training aanmeldt, zetten wij jouw deelname in optie. Je wordt vervolgens geïnformeerd, zodra de definitieve datum bekend is. Wij nodigen jou dan als eerste uit om je in te schrijven.

  Het Bouwbesluit is op 1 april 2012 in werking getreden. De cursus “Basiskennis Bouwbesluit” is een inleiding in de werking en systematiek van Bouwbesluit. De opbouw en structuur van het Bouwbesluit wijken zeer af van de gebruikelijke opzet van regelgeving. In het Bouwbesluit zijn alle soorten bouwwerken ondergebracht in 12 gebruiksfuncties. De inhoud van de voorschriften staat op een hoog juridisch niveau, dat soms niet gemakkelijk is te begrijpen voor een gebruiker die slechts af en toe het Bouwbesluit hanteert.

  Het is dan ook nodig goed inzicht te verwerven in de omgang met het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit is uniek in zijn soort en het werken daarmee vraagt nadere uitleg toelichting. De workshop is met name bestemd voor personen die niet of nauwelijks in de praktijk met het Bouwbesluit gewerkt hebben.

  Voor wie

  Medewerkers die werkzaam zijn bij organisaties zoals project- en planontwikkelaars, adviesbureaus, toetsende instanties, werkvoorbereiding, toeleveranciers, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, bouw- en woningtoezicht, private borgers.

  Inhoud

  • Plaats van het Bouwbesluit in het bestuursrecht;

  • Inhoud en Samenhang van de volgende begrippen: o Gebruiksfunctie, (sub)gebruiksfunctie en nevenfunctie, o Gebruiksoppervlakte, o Gebruiksgebied, o Verblijfsgebied en verblijfsruimte, o Functiegebied en functieruimte, o Bedgebied en bedruimte,

  • Opzet en werking van het Bouwbesluit, met name: o Basisopzet van de voorschriften, o Regeling Bouwbesluit, o Gelijkwaardigheid, o Verbouw, o Brandveiligheid

  Aanmelden

  Is dit helemaal jouw training?

  Aanmelden

  Niets gevonden?Praat verder

  Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.
  Neem contact op

  Contact
  Opdrachtgevers
  Alle vacatures
  Sitemap
  Disclaimer
  Cookieverklaring
  Privacybeleid
  Anti discriminatie-statement